مواد لازم

  • گوشت گوسفند یا گوساله خورشی : ۶۰۰ گرم
  • روغن زیتون : به مقدار دلخواه
  • پیاز پوست کنده و ریز خرد شده : یک عدد
  • گشنیز تازه : ۱۰۰ گرم
  • نخود سفید کنسرو شده فاقد آب : ۴۰۰ گرم
  • گوجه فرنگی خرد شده : ۴۰۰ گرم
  • قرص عصاره سبزیجات : یک عدد
  • کدو خیاری خردشده : ۸۰۰ گرم
  • آلو بخارا : ۱۰۰ گرم
  • خلال بادام برشته شده : ۲ قاشق سوپخوری
  • نمک دریایی و فلفل تازه آسیاب شده : به مقدار لازم
  • مواد لازم برای مخلوط ادویه جات:
  • ادویه مراکشی : یک قاشق سوپ خوری
  • زیره آسیاب شده : یک قاشق سوپخوری
  • دارچین آسیاب شده : یک قاشق سوپخوری
  • زنجفیل آسیاب شده : یک قاشق سوپخوری
  • پاپریکای شیرین : یک قاشق سوپخوری

مشخصات

برای ۵ نفر
روش متوسط

غذای مراکشی بسیار خوشمزه که مناسب پذیرایی در مهمانی های با شکوه شما می باشد. عبارت Ras el hanout به معنی “جنس اصلی مغازه” مخلوطی از بهترین ادویه جاتی است که یک فروشند در مغازه خود دارد. این مخلوط بسته به کسی که آن را می فروشد فرق می کند ولی می تواند ترکیبی از ۱۰ تا ۱۰۰ ادویه مختلف باشد. معمولا شامل جوز دارچین پوست جوز زردچوبه فلفل قرمز ریشه جوز (خولنجان) خشک دانه فلفل زنجفیل میخک هل گرد فلفل (دارفلفل) فلفل فرنگی شیرین و ریشه زنبق می شود. هرچقدر آرام تر این غذا را بپزید خوشمزه تر می شود.

در واقع نکته اصلی در طبخ این غذا فقط ادویه جات و طبخ آهسته آن است که اجازه می دهد تمام مزه های عالی موجود در این غذا خود را نشان دهند.

همه ادویه های ساییده شده را در کاسه کوچکی مخلوط کنید.

بیف را در کاسه ای بزرگ قرار داده و با ادویه جات تند ماساژ دهید سپس آن را با سلفون بپوشانید و برای دو ساعت (اگر برای یک شب باشد ایده آل است) در یخچال قرار دهید با این روش ادویه جات واقعا به خورد گوشت می روند و آن را مزه دار می کنند.

وقتی آماده طبخ شد مقدار نسبتاً زیادی از روغن زیتون را در ظرف خوراک پزی گرم کنید.

پیاز خرد شده و ساقه های گشنیز را اضافه نموده و برای ۵ دقیقه دیگر آن ها را سرخ کنید.

نخودسفید و گوجه ها را اضافه کرده سپس قرص عصاره سبزیجات را در ۳ لیوان آب جوش حل و به غذا اضافه کنید. کمی هم بزنید و صبر کنید تا مواد به جوش بیایند بعد در تابه را بگذارید یا آن را با فویل بپوشانید و اجازه دهید با حرارت کم برای ۱ ساعت و نیم آهسته بجوشد.

در این مرحله آلو بخارا و کدو را اضافه کنید.

همه مواد را به آرامی هم بزنید و سپس در قابلمه را بگذارید و طبخ را برای ½ ۱ ساعت دیگر ادامه دهید (مراقب آن باشید اگر آب غذا کم شد مقداری آب بیفزایید).

وقتی زمان طبخ تمام شد در قابلمه را بردارید و غلظت مواد را بررسی کنید. اگر کمی شل به نظر می رسد برای ۵ تا ۱۰ دقیقه دیگر آن را بجوشانید اگر زمان بیشتری لازم است باید در قابلمه باز باشد. گوشتها باید ترد شده و راحت تکه تکه شوند بنابراین غذا را بچشید و مقداری نمک به آن بزنید.

برگ های گشنیز و بادام های برشته شده را روی غذا پخش کنید سپس آن را به همراه برنج ساده آبکشی سر میز شام آورده و میل کنید.